Boek
Nederlands

Wat ons nog rest

Aline Sax (auteur)
+1
Wat ons nog rest
×
Wat ons nog rest Wat ons nog rest

Wat ons nog rest

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Een zeventienjarig meisje probeert in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog in Berlijn te overleven. Narratieve poëzie.
Titel
Wat ons nog rest
Auteur
Aline Sax
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Infodok, 2023
239 p.
ISBN
9789002278617 (hardback)

Besprekingen

Een 'verse novel' over de kracht en moed van vrouwen tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal speelt zich af in Berlijn, april 1945, waar een zeventienjarig meisje probeert te overleven in de ruïnes van de stad. Samen met haar moeder, haar jongere broer en de buren heeft ze zich in de kelder verschanst. De Russen staan op het punt om de Duitse hoofdstad binnen te vallen en de gevechten komen elke dag dichterbij. Tot het front over hun wijk rolt en de Russen heer en meester worden. Geschreven in de vorm van narratieve poëzie, beeldend en dicht op de huid. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Aline Sax (Borgerhout, 1984) is een bekende Belgische schrijver, historicus en jeugdauteur. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Over Aline Sax

Aline Sax (Antwerpen, 20 maart 1984) is een Vlaams auteur van jeugdboeken en adolescentenromans.

Biografie

Op 15-jarige leeftijd schreef Aline Sax haar eerste boek Mist over het strand, over twee Duitse kindsoldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarna volgden nog Duivelsvlucht, over de bende van de Bokkenrijders in de achttiende eeuw, De gebroken harp over de Paasopstand in Ierland en Geen stap terug over drie jonge mensen die betrokken raken bij de Slag om Stalingrad. Ook De Hond van Roosevelt gaat over de Tweede Wereldoorlog en wel over het Ardennenoffensief. Daarna kwam het tweeluik Wij, twee jongens en Schaduwleven dat ook in Duitsland en Oostenrijk veel succes kende en vertaald werd door Verena Kiefer en Stefan Häring. Dat tweeluik werd ook naar het Deens vertaald door Birthe Lundsgaard. Wij, twee jongens verscheen daarnaast ook in Amerika als We, Two Boys. I…Lees verder op Wikipedia