Boek
Nederlands

Het Buchinsky incident : thriller

Benny Baudewyns (auteur)
+1
Het Buchinsky incident : thriller
×
Het Buchinsky incident : thriller Het Buchinsky incident : thriller

Het Buchinsky incident : thriller

Genre:
Vastberaden een onopgeloste moord uit 1935 te ontraadselen, gaat een rechercheur te midden van de chaos van de Koude Oorlog weer op onderzoek uit.
Extra onderwerp
4 sterren (Knack)
Titel
Het Buchinsky incident : thriller
Auteur
Benny Baudewyns
Taal
Nederlands
Uitgever
Wommelgem: Uitgeverij StoryLand, © 2022
696 p.
ISBN
9781913980382 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (696 blz.) historische thriller over rechercheur Thomas Erder, die vastberaden is een onopgeloste moord uit 1935 te ontraadselen. Te midden van de chaos van de Koude Oorlog maakt hij kennis met mensen uit de omgeving van het slachtoffer. Samen zetten ze een zoektocht op die hen ver achter het IJzeren Gordijn brengt. Zitten ze op het juiste spoor en zullen ze de moordenaar in deze vijandige omgeving alsnog kunnen ontmaskeren? Spannend en toegankelijk geschreven, met oog voor de historische context. Benny Baudewyns (1958) is een bekende Belgische thriller- en toneelschrijver. Hij schreef tientallen boeken.

Over Benny Baudewyns

Benny Baudewyns (Sint-Agatha-Berchem, 12 januari 1958) is een Vlaams auteur. Hij schrijft thrillers, misdaadverhalen en toneelstukken (blijspelen).

Baudewyns groeide op in Dilbeek. Van opleiding is hij regent wetenschappen - economie, maar als leerkracht is hij nooit actief geweest. Baudewyns werkte als zelfstandig begrafenisondernemer (derde generatie). Over zijn beroep schreef hij een non-fictieboek De een zijn dood ... Het leven van een begrafenisondernemer(2007).

Baudewyns' thrillers hebben een internationale setting, spelen zich graag af over meerdere generaties en bij voorkeur deels in de Tweede Wereldoorlog. Het zijn complexe plots met interfererende verhaallijnen waarbij complottheorieën en wraak centraal staan.

Met zijn tweede thriller, De Emerson Locomotief, won Benny Baudewyns de Diamanten Kogel, een prijs voor het beste misdaadverhaal in Vlaanderen. De thrillers Het Tati-syndroom (2018), en Mazzelaar (2020), krege…Lees verder op Wikipedia