Boek
Nederlands

Pas op voor Pip en Peer!

+1
Pas op voor Pip en Peer!
×
Pas op voor Pip en Peer! Pas op voor Pip en Peer!

Pas op voor Pip en Peer!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er is een paard weg! Het stond in de wei bij het paard van Pip. Wat als de boef nog een komt? Pip slaapt wel in de wei bij Peer! AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Pas op voor Pip en Peer! / tekst en illustraties Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
28 p. : ill.
ISBN
9789020678529 (hardback)

Besprekingen

Pip is dol op haar paard Peer. Hij staat in de wei bij Bas, de eigenaar van Stal Haver. Als ze op een dag naar Peer toe gaat, ziet Bas met een agent praten. Ze schrikt als ze hoort dat er die nacht een paard uit de wei is gestolen: straks wordt Peer ook meegenomen! Omdat haar ouders geen geld hebben om Peer veilig op stal te zetten, moet haar paard in de wei blijven staan. Daarom besluit Pip haar tent op te zetten in het weiland. Als ze vlak bij Peer slaapt, kan ze goed op hem letten. Ze ligt net met Suus en Enrik in de tent te slapen, als ze een verdacht geluid hoort... Een soepel geschreven verhaal in der serie 'Leren Lezen met Kluitman', op niveau AVI-E3. De tekst is ruim gezet, in een prettig leesbare, grote letter. De realistische illustraties ondersteunen de tekst, de emoties van de personages zijn duidelijk herkenbaar. Iedere pagina heeft een kleurige achtergrondtint, wat soms enigszins onrustig toont. Met vrolijk geïllustreerde schutbladen. Een mooi afgerond verhaaltje voor be…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia