Boek
Nederlands

Leuven : een gids voor thuisblijvers en passanten

Eric Min (auteur), Roel Hendrickx (fotograaf)
+1
Leuven : een gids voor thuisblijvers en passanten
×
Leuven : een gids voor thuisblijvers en passanten Leuven : een gids voor thuisblijvers en passanten

Leuven : een gids voor thuisblijvers en passanten

Verhalende reisgids over Leuven, waarin de schrijver de lezer meeneemt op een wandeling langs de culturele en historische hoogtepunten van de stad. Met kleurenfoto’s.
Onderwerp
Leuven ; gidsen
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Leuven : een gids voor thuisblijvers en passanten
Auteur
Eric Min
Fotograaf
Roel Hendrickx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Luster, © 2023
220 p. : ill.
ISBN
9789460583568 (paperback)

Besprekingen

Een verhalende reisgids over Leuven, waarin de schrijver de lezer meeneemt op een culturele en historische wandeling door de stad. Vlak bij Brussel ervaar je in Leuven de rust van een provinciestad, maar evengoed de koorts van het nieuwe, stelt Eric Min. In de veeltalige straten van Leuven is het stof van het verleden gaan liggen, maar de verhalen worden doorgegeven. Hoe vertel je een stad? Hoe vertrouw je de plek toe aan inwoners die haar beter willen kennen en aan al of niet toevallige bezoekers? In deze gids neemt schrijver en Leuvenaar Eric Min de lezer mee op een lange, liefdevolle wandeling door de stad. In onderhoudende stijl geschreven, met informatieve beschrijvingen van highlights, historie, kunst en cultuur, horeca en bekende Leuvense personen. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met kleurenfoto’s. Eric Min (Leuven, 1959) is een bekende Belgische journalist, criticus en schrijver. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Eric Min

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Koen Broos

Eric Min (Leuven, 1959) is een Belgische auteur, essayist en criticus. Hij schrijft kunstenaarsbiografieën en cultuurgeschiedenissen van steden.

Loopbaan

Min studeerde Letteren en Wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Brussel. Tussen 1989 en 2009 en van 2011 tot 2015 werkte hij voor de cultuurredactie van De Morgen, waar hij berichtte over fotografie, beeldende kunst en literatuur. Verder schreef hij voor rekto:verso, en Passage. Hij publiceerde in het Nieuw Wereldtijdschrift, De Nieuwe Maand, DW B, Staalkaart, OKV en Zuurvrij. Als tekstschrijver leverde hij twee seizoenen bijdragen voor de radio-uitzending Het Gelag op Klara.

Hij schreef diverse inleidende essays voor (foto)boeken. In 2008 verscheen een biografie van James Ensor, gevolgd door boeken over Rik Wouters (2011) en Henri Evenepoel (2016), andere Belgische kunstenaars uit de belle époque. Daarnaast publiceerde hij cultuurgeschiedenissen van Brussel, Venetië…Lees verder op Wikipedia