Boek
Nederlands

Nout & ik in de razende ruimte

Fleur Doornberg-Puglisi (auteur), Aron Dijkstra (illustrator)
+1
Nout & ik in de razende ruimte
×
Nout & ik in de razende ruimte Nout & ik in de razende ruimte
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Twee kinderen bedenken de Razende Ruimte, een plek waar je alleen naartoe kunt als je… dat moeten ze nog bedenken. De twee nemen hond Kwispel mee op avontuur, maar hij ontsnapt. Hoe vinden ze hem terug? Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Nout & ik in de razende ruimte
Auteur
Fleur Doornberg-Puglisi
Illustrator
Aron Dijkstra
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Nout en ik in de razende ruimte
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
104 p. : ill.
ISBN
9789025884116 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdboek over fantasie en avontuur. Nout en de ik-figuur bedenken de Razende Ruimte: een spannende plek waar je alleen naartoe kunt als je… dat weten ze eigenlijk niet. Samen gaan ze op zoek. Ze hebben vast laarzen nodig in de Razende Ruimte, en een helm. Ze nemen de hond van de buurman mee op avontuur, maar Kwispel ontsnapt. Hoe vinden ze hem terug? En hoe komen ze weer thuis? De lezer mag zelf bepalen of de hoofdpersoon een jongen of een meisje is. In zachte en opgewekte stijl geschreven. Met vriendelijke, gekleurde illustraties. Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Nout en ik in de Razende Ruimte

Twee kinderen, Nout en ik, gaan naar de Razende Ruimte. Maar waar is die Razende Ruimte eigenlijk? Tja, dat weten ze zelf ook niet. Dus gaan ze op zoek. En dat wordt een razend spannend avontuur!Fleur Doornberg-Puglisi weet met dit debuut op een originele manier een verhaal te vertellen over twee jonge kinderen. De setting waarbinnen het verhaal zich afspeelt is vernieuwend. Het gaat het over een jongen, Nout, en ‘ik’. Wie die ‘ik’ is, mag de lezer geheel zelf invullen. De twee kinderen wonen samen met hun mama’s in hetzelfde huis maar daarom vormen ze nog geen koppel. Het is eerder een vorm van co-housing.In hun zoektocht naar de Razende Ruimte komt de leefwereld van de kinderen in beeld. Die lijkt erg gewoon maar is het ook weer niet. Zo ontdekken de kinderen dat de buurman die achter de grote haag woont, helemaal niet is wie ze dachten dat hij is. Fantasie en werkelijkheid balanceren op een dunne koord. Er zitten heel wat verfrissende en bee…Lees verder