Boek
Nederlands

Ik word de snelste

Fred Diks (auteur), Rosa Snijders (illustrator)
+1
Ik word de snelste
×
Ik word de snelste Ik word de snelste
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Verhalen en weetjes over raceauto's en autosport. Met kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Autosport
Extra onderwerp
Makkelijk lezen
Titel
Ik word de snelste
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Rosa Snijders
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789021487120 (hardback)

Besprekingen

Een speels informatief boekje met allerlei weetjes over racen. Hoe word je een autocoureur? Uit welke onderdelen bestaat een raceauto? Hoe is Max de beste geworden? Met korte, eenvoudige tekstjes en vrolijke kleurenillustraties. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar. Fred Diks (Hengelo, 1955) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Het boek maakt deel uit van de serie: 'BAM! Ik lees'*.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia