Boek
Nederlands

Dino's en hoe ze te verstoppen

Dino's en hoe ze te verstoppen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Sam heeft een heel bijzonder huisdier: een dino! De twee zijn onafscheidelijk. Elke week verhuist Sam naar papa. Maar er is een probleem: papa vindt dino’s niets voor meisjes. Dus bedenkt Sam een plan om Dino stiekem mee te nemen. Maar is haar vriendje verstoppen wel een goed idee?
Titel
Dino's en hoe ze te verstoppen
Auteur
Gheleyne Bastiaen
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
[40] p. : ill.
ISBN
9789463373388 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over verwachtingen doorbreken en aanvaard worden. Sam heeft een heel bijzonder huisdier: een dino. Elke week verhuist ze van haar moeder naar haar vader. Omdat haar vader denkt dat dino's niet geschikt zijn voor meisjes, probeert Sam haar dino-vriendje stiekem mee te nemen. Maar is haar vriendje verstoppen wel een goed idee? Vrolijk geschreven. Met artistieke illustraties in pasteltinten. Vanaf ca. 6 jaar. Gheleyne Bastiaen is auteur en illustrator. Ze won de Picturale van Ronse 2022 in de categorie ‘Jonge Wolven’.

Dino's en hoe ze te verstoppen

Sam krijgt van haar mama een dino cadeau en de twee worden onafscheidelijk. Maar papa vindt dino’s niets voor meisjes, hoe moet het dan in de week dat ze bij hem woont? Elke week verzint Sam een vermomming, zo spectaculair dat steeds meer mensen komen kijken naar haar verhuis. Wanneer Sam en haar dino door de mand vallen, moet ze iets bedenken waarmee ze haar vader kan overtuigen.Wat een heerlijk debuut van deze jonge Gentse illustrator! Haar stijl doet wat aan Gerda Dendooven denken, met kleine hoofdjes op grote hoekige lichamen met kolenschoppen van handen en geblokte armen of benen. Het kleurenpalet van rozerood, blauwgroen, en huidskleur dat ze zowel voor de achtergronden als de figuren gebruikt oogt heel eigentijds en warm. Uiteraard is het een plezier om naar alle vermommingen te kijken waarin je ook het hele jaar ziet voorbijgaan: een huis, een kerstboom, een paasei, een boot met strandspullen … Maar minstens even fijn is het om te zien hoe Sam en haar din…Lees verder