Boek
Nederlands

De muis die katten at : 70 raargebeurde verhalen

Gianni Rodari (auteur), Gerda Dendooven (illustrator), Inge Piryns (vertaler)
+1
De muis die katten at : 70 raargebeurde verhalen
×
De muis die katten at : 70 raargebeurde verhalen De muis die katten at : 70 raargebeurde verhalen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Zeventig telefoonverhalen die meneer Bianchi aan zijn dochter vertelt terwijl hij ver van huis is voor werk. Met eigenzinnige personages, onverwachte gebeurtenissen en nooit geziene bestemmingen, waarbij alles mogelijk is. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De muis die katten at : 70 raargebeurde verhalen
Auteur
Gianni Rodari 1920-1980
Illustrator
Gerda Dendooven
Vertaler
Inge Piryns
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: B&L, 2023
191 p. : ill.
ISBN
9789464759358 (hardback)

Besprekingen

Een verhalenbundel met fantasierijke verhalen. Het boek bevat zeventig telefoonverhalen die meneer Bianchi aan zijn dochter vertelt terwijl hij ver van huis is voor werk. Deze verhalen zijn gevuld met eigenzinnige personages, onverwachte gebeurtenissen en nooit geziene bestemmingen, waarbij alles mogelijk is, van mierzoete wegen van chocola tot onzichtbare kinderen. Het is een uitnodiging om altijd het absurde en verrassende op te zoeken, een ode aan de grenzeloze fantasie van kinderen. Ontroerend, fantasierijk en met humor geschreven. Met vrolijk gekleurde illustraties. Voor lezers vanaf ca. 9 jaar. Gianni Rodari (Omegna, 1920 - Rome, 1980) was o.a. schrijver, scenarioschrijver, dichter en liedtekstschrijver. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan veertig landen uitgegeven. Deze klassieker binnen de jeugdliteratuur verscheen voor het eerst in 1962.

Over Gianni Rodari

Gianni Rodari (23 oktober 1920 - 14 april 1980) was een Italiaanse schrijver en journalist, vooral bekend om zijn kinderboeken. Hij won de Hans Christian Andersenprijs in 1970 en is een van de belangrijkste kinderboekenschrijvers van de twintigste eeuw. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald.

Biografie

Rodari is geboren in Omegna, een stadje aan het Ortameer in Noord-Italië. Zijn vader, een bakker, stierf toen Gianni 10 jaar was. Samen met zijn twee broers voedde zijn moeder hen op in haar geboorteplaats in the provincie Varese.

Gianni ging naar het seminarie in Seveso. Hij kreeg daar op zeventienjarige leeftijd zijn diploma voor onderwijzer en ging lesgeven op de plattelandscholen in de provincie Varese. Zijn hobby was vioolspelen en zware literatuur zoals de werken van Nietzsche, Schopenhauer, Lenin en Trotsky.

In 1939 studeerde hij kort aan de Universiteit van Milaan. Omdat hij niet echt gezond was hoefde hij in…Lees verder op Wikipedia