Besprekingen

Guido van Genechten borduurt vrolijk verder op de gebeurtenissen rond het populaire konijntje met het opvallende hangende oortje. Zoals steeds is er een zekere boodschap in het boek aanwezig, die echter verpakt wordt in vrolijke prenten en een herkenbaar verhaaltje. Hier gaat het om vriendschap en spelen met anderen. Van Genechten haalt er hier grijze, bruine, zwarte en witte konijntjes bij. Die kennen allemaal een leuk spelletje, maar willen het enkel met hun soortgenoten spelen. Rikki vindt dat stom en speelt met iedereen. Wanneer er op een dag een vlekkenkonijn opduikt, is het Rikki die zich onmiddellijk over hem ontfermt en met hem speelt. De andere konijnen lachen de vreemdeling uit en noemen hem spottend sproetkonijn. Maar Rikki weet de spanning te breken en zorgt ervoor dat alle konijnen, ongeacht hun kleur, weldra samen spelen en de grootste lol hebben. En omdat Rikki met zijn tijd meegaat, wordt dit allerleukste spelletje het "supermegacoolste" spelletje genoemd!

Omdat…Lees verder
Rikki, een gepersonifieerd konijntje, gaat elke avond met zijn vriendjes in het bos spelen. Rikki vindt het maar stom dat de witte, grijze, bruine en zwarte konijntjes hun eigen groepjes vormen en hun eigen spelletjes spelen. Rikki wil met iedereen vriendjes zijn. Wanneer Rikki een gevlekt konijntje angstig achter een boom ziet staan, gaat hij naar hem toe. Hij wil het anders uitziende konijntje bij de spelletjes van de andere konijntjes betrekken, maar daar wordt afwerend op gereageerd. Als Rikki vertelt wat een bijzonder spel dit gevlekte konijntje kent, wordt hij alsnog geaccepteerd. De simpele illustraties vullen telkens twee pagina's en zijn uitgevoerd in vrolijke kleuren waterverf. De korte tekst in een schreefloze letter bevindt zich wisselend onder dan wel boven aan de pagina's en is zowel geschreven vanuit het ik- als het waarnemersperspectief. Een gezellig prentenboek waarin het thema vriendschap en acceptatie van anders zijn centraal staat. Op wat moeilijke woorden na (joel…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max