Boek
Nederlands

Ninja Patrol en het geheime zwaard

+1
Ninja Patrol en het geheime zwaard
×
Ninja Patrol en het geheime zwaard Ninja Patrol en het geheime zwaard

Ninja Patrol en het geheime zwaard

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Storm, Justin en Anna vinden op zolder een oude kist. In de kist ligt een echt ninja zwaard. Zo begint de Ninja Club. Maar dan gebeuren er vreemde dingen. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Ninja Patrol en het geheime zwaard / tekst en illustraties Harmen van Straaten
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
45 p. : ill.
ISBN
9789020677843 (hardback)

Besprekingen

Storm, Justin en Anna openen een oude kist op zolder. Er komen ninjaspullen uit, daarmee richten ze de club Ninja Patrol op. Als ze zich aan een zwaard snijden, krijgen ze echte ninjaopdrachten. Gaat het ze lukken om de brand te blussen, de dieren te redden en de pesters te stoppen? De korte eenvoudige zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel. De ruime bladspiegel biedt veel ruimte voor de vele kleine kleurrijke gedetailleerde tekeningen die het verhaal prima ondersteunen. Het fantasieverhaal heeft veel dialoog en bevat de nodige spanning. De herkenbare personages zullen de ninjaliefhebbers zeker aanspreken. Aantrekkelijk en toegankelijk verhaal van een gerenommeerde auteur dat ook zeker bij jongens in de smaak zal vallen. Deel uit de serie 'Lekker lezen met Kluitman'. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen, waaronder in 2001 een Gouden Appel op de Biennial of Illustrations Bratislava voor het prentenboek Een opa om nooit te vergeten, geschreven door Bette Westera.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van St…Lees verder op Wikipedia