Boek
Nederlands

De Kampioenen zijn te laat

Hec Leemans (auteur), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
Boma nodigt de Kampioenen uit bij een chef met drie sterren. Ze doen hun mooiste kleren aan. Fernand brengt hen met zijn bus, maar dat gaat niet helemaal goed… Met gekleurde illustraties. AVI M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Extra onderwerp
AVI 3
Leesniveau
AVI M4, AVI 3
Titel
De Kampioenen zijn te laat
Auteur
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789002278877 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk boek voor beginnende lezers in de serie ‘Ik leer lezen met F.C. De Kampioenen'*. Boma nodigt de Kampioenen uit voor een diner bij een chef met drie sterren. Ze kleden zich op hun best en worden door Fernand vervoerd in zijn bus, maar dat gaat niet helemaal goed... Het boek bevat de bekende personages uit de tv- en stripreeks. Met humor en in korte zinnen geschreven, inclusief plaatjes die aangeven wie er aan het woord is. Met uitbundige, paginavullende illustraties in frisse kleuren. AVI-niveau M4. Vanaf ca. 7 jaar. Hec Leemans (Temse, 1950) is een alom bekende Belgische stripauteur en kunstschilder. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia