Boek
Nederlands

Een miljoen biljoen Kerstmannen

Hiroko Motai (auteur), Marika Maijala (illustrator)
+1
Een miljoen biljoen Kerstmannen
×
Een miljoen biljoen Kerstmannen Een miljoen biljoen Kerstmannen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Ooit was er maar één Kerstman. En dat was genoeg, want toen waren er nog niet zoveel mensen. Maar er kwamen steeds meer mensen en de Kerstman kreeg het steeds drukker. Hij wenste dat hij twee Kerstmannen was, of misschien nog wel meer? Prentenboek met grappige, in nai͏̈eve stijl getekende illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes
Titel
Een miljoen biljoen Kerstmannen
Auteur
Hiroko Motai 1972-
Illustrator
Marika Maijala
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Million billion Santa Clauses
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[44] p. : ill.
Aantekening
Titel in het Fins en Zweeds: Miljoona biljoona joulu pukkia
ISBN
9789044842104 (hardback)

Besprekingen

Ooit, lang geleden was er een Kerstman, en dat ging best, want er waren nog niet zo veel mensen. Maar er kwamen meer en meer mensen en de Kerstman kreeg het drukker en drukker. Hij wenste dat hij twee Kerstmannen was… De prenten in krijt hebben een grappig slordig karakter en doen aan kindertekeningen denken. Nu eens vullen de illustraties een spread, dan weer zijn er losse, kleine afbeeldingen, bijvoorbeeld van ontelbaar veel Kerstmanmutsen omdat er wel een miljoen Kerstmannen nodig zijn. De teksten staan er in dikke, zwarte, schreefloze letters over afgedrukt. Dit verhaal geeft een grappig antwoord op het raadsel van de Kerstman. Hoe kan die ene Kerstman overal ter wereld cadeautjes bezorgen? Niet dus, maar dit boek geeft er zo’n draai aan dat geen gelovige voor het hoofd gestoten wordt. Vanaf ca. 4 jaar.

Een miljoen biljoen kerstmannen

Een miljoen biljoen kerstmannen gaat over het wonderlijke verhaal van de kerstman. De kerstman, zo wil het verhaal, bracht vroeger altijd zijn cadeautjes aan alle kinderen. Maar dat werd steeds moeilijker naarmate er meer kinderen kwamen. Daarom ontdubbelde de kerstman zich: nu waren er plots twee kerstmannen – die elk maar de helft zo groot meer waren. Het werk ging wel twee keer zo snel! Wanneer er echter nog meer kinderen kwamen, beslisten de twee kerstmannen zich nog eens te ontdubbelen: dan waren er vier kerstmannen die maar een kwart zo groot waren als de originele kerstman. En het werk ... dat wordt wel weer een stukje beter verdeeld! Maar al die brave kinderen ... die bleven maar komen. Hoe krijgen de kerstmannen al dat werk uiteindelijk gedaan?Wat een prachtig boekje! Een lieflijk verhaaltje over de kerstman, met even schattige tekeningen als het verhaal. De potloodtekeningen zijn bijna verslavend om naar te kijken: met een quasi-nonchalante sim…Lees verder