Boek
Nederlands

De vrouwen van de suikerrietplantage

Ildefonso Falcones (auteur), Joke Mayer (vertaler), Fennie Steenhuis (vertaler)
Twee zwarte vrouwen strijden voor hun vrijheid in verschillende tijden en op verschillende plaatsen: het negentiende-eeuwse koloniale Cuba en het eenentwintigste-eeuwse Spanje.
Titel
De vrouwen van de suikerrietplantage
Auteur
Ildefonso Falcones
Vertaler
Joke Mayer Fennie Steenhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Esclava de la libertad
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2023
603 p.
ISBN
9789021041568 (hardback)

Besprekingen

Een roman over de vrijheidsstrijd van twee zwarte vrouwen in verschillende tijden. Het boek neemt de lezer mee naar het negentiende-eeuwse koloniale Cuba en het eenentwintigste-eeuwse Spanje. In de negentiende eeuw leidt Kaweka, een tot slaaf gemaakte Afrikaanse vrouw, een verschrikkelijk leven op een suikerrietplantage van de markies van Santodoma. Tot ze de kracht vindt haar lotgenoten te leiden in een levensgevaarlijke strijd voor vrijheid. In het huidige Spanje ontdekt Lita, werkzaam bij de familiebank van de Santodoma's, de oorsprong van hun fortuin en een geheim dat hen kan vernietigen. Sfeervol en meeslepend geschreven. Ildefonso Falcones (Barcelona, 1959) is een internationaal bekende Spaanse schrijver en advocaat. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones de Sierra (Barcelona, 1959) is een Spaans advocaat en auteur.

Falcones werkt in Barcelona als advocaat en leidt daar zijn eigen kantoor. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden schreef hij in vier jaar tijd zijn debuutroman, De Kathedraal van de Zee. Dit is een historische roman die zich in de middeleeuwen in Barcelona afspeelt tegen de achtergrond van de bouw van de Santa María del Mar.

Sinds de verschijning van het boek, eind 2006, zijn er in Spanje meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Intussen is het boek in allerlei talen vertaald en in meer dan 30 landen verschenen.

Werk

  • 2007: De Kathedraal van de Zee (orig.: La Catedral del Mar)
  • 2009: De Hand van Fatima (orig.: La Mano de Fatima)
  • 2014: Koningin op blote voeten (orig.: La Reina Descalza (2013))
  • 2017: De erfgenamen (orig.: Los herederos de la tierra …Lees verder op Wikipedia