Boek
Nederlands

Als je tekent kan alles

Irene Cécile (auteur), Marieke Van Ditshuizen (illustrator)
+1
Als je tekent kan alles
×
Als je tekent kan alles Als je tekent kan alles
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tekenen is net als toveren: alles kan. Lees in dit boek van alles over tekenen en het gebruiken van je fantasie. Met gekleurde illustraties. Makkelijk te lezen. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Tekenen
Extra onderwerp
Makkelijk lezen
Titel
Als je tekent kan alles
Auteur
Irene Cécile
Illustrator
Marieke Van Ditshuizen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789021487137 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk en leerzaam leren lezen-boekje (28 p.) over tekenen en je fantasie gebruiken. Tekenen is net als toveren. Alles kan: een poes met een gitaar, een rups in de ruimte… Of je tekent jezelf. Als een held, of op een vogel: met een beetje fantasie kan alles. Lees in dit boekje van alles over tekenen. Luchtig en verhalend geschreven, met aanwijzingen voor het uitspreken van moeilijke woorden. Met speelse en fantasievolle kleurenillustraties. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar. Irene Cecile studeerde biologie en is illustratrice. Ze maakt educatieve illustraties, infographics en andere illustraties op maat. Het boek maakt deel uit van de serie: ‘BAM! Ik lees’*.

Over Irene Cécile

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Anniek Junte

Irene Cecile (Rijnsburg, 6 december 1981) is een Nederlandse illustrator. Ze heeft zich gespecialiseerd in het maken van educatieve illustraties en illustraties voor de medische sector.

Biografie

Irene Cecile studeerde Biologie aan de Universiteit Leiden van 2000-2005, en van 2005-2009 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag. Daarna werkte zij als fotograaf, webdesigner en illustrator. Vanaf 2015 legde zij zich steeds meer toe op het maken van illustraties, en specialiseerde zij zich in educatieve illustraties en infographics en illustraties voor de medische sector. In 2020 startte zij met de Nederlandse Illustratie Podcast, waarin zij onder andere collega illustratoren interviewt.

Werk

Irene Cecile maakte onder andere illustraties voor Oxfam Novib, de Reddingsbrigade Nederland, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Koninkli…Lees verder op Wikipedia