Boek
Nederlands

De wip

Joaquin Camp (auteur), Lies Lavrijsen (vertaler)
Zitten op de wip is echt niet saai. Je weet niet wat er aan de andere kant kan gaan zitten: een varken, een rockband, een yeti… Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Spelen
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
De wip / tekst en illustraties Joaquin Camp
Auteur
Joaquin Camp
Vertaler
Lies Lavrijsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'altalena
Uitgever
Brussel: Tiptoe Print, 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789463880589 (hardback)

Besprekingen

Een grappig prentenboek over zitten op de wip. Balanceren op een wip is niet zo saai als het lijkt, zeker niet als aan de andere kant een varken gaat zitten, of een yeti. Ritmisch en met humor geschreven. Met eenvoudige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

De Wip

Een allegaartje van personen en dieren zijn verzameld rond een wip en spelen er uitbundig op, zoals een Elvis kan zingen en een varken die zwiept tot de krokodil in zijn billen komt bijten. Dit no-nonsense prentenboek dat in een heel mooi blauw-en-groen-uitgegeven kleedje is gestoken is een vrolijk staaltje van kunde over alles wat je op een simpel speeltuig als een wip kan doen. Veel ongewone gasten leven zich uit op het speeltuig: een rockband, een knuffelend Yeti, een reuzeninktvis doet iedereen verschieten maar in elk geval hebben ze heel veel pret. Het doet denken aan een vrolijke fanfare die iedereen blij maakt. In korte zinnetjes worden de activiteiten op het speeltuig uitgelegd.Een heerlijk en speels uitgegeven prentenboek voor peuters en kleuters met veel afwisselende en hilarische fratsen op een simpele wip.