Boek
Engels

The tournament at Gorlan

John Flanagan (auteur)

The tournament at Gorlan

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De sluwe baron Morgarath wil het Rangercorps ondermijnen en de troon veroveren. Als Halt en Crowley in Gorlan arriveren, ontdekken ze hoe dichtbij Morgarath al is. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
The tournament at Gorlan
Auteur
John Flanagan 1944-
Taal
Engels
Uitgever
London: Corgi Yearling, 2015
384 p.
ISBN
9780440870821 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

De sluwe baron Morgarath verzamelt een aantal machtsbeluste ridders en baronnen onder zijn banier. Koning Oswald kwijnt weg en het verhaal gaat dat prins Duncan oproer kraait in het noorden van het land. De Rangers Halt en Crowly gaan samen op pad in de wouden van het leengoed Gorlan. Halt heeft een ernstig en levensgevaarlijk conflict met zijn tweelingbroer over de troonopvolging en heeft daarom zijn woonplaats Hibernian verlaten. De twee Rangers willen de achterbakse prins Duncan vinden en de eenheid in het Rangercorps herstellen. Dat zal veel vastberadenheid, vaardigheid en leiderschap vragen. De weg naar succes is een gevaarlijke en eindigt bij het jaarlijkse toernooi van Gorlan waar bittere strijd moet worden geleverd. De afloop voor Halt en Crowley is ongewis. Dit dikke boek speelt in tijd voor de eerdere serie van deze auteur en is beter te volgen als die serie eerst gelezen is. Het sluit aan op het korte verhaal ‘The Hibernian’ uit 'The lost stories', deel 11 van de eerdere se…Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn. Later schreef hij als aanvulling op De Grijze Jager-wereld het eerste boek uit de serie Broederband, dat zich later afspeelt.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De…Lees verder op Wikipedia