Boek
Nederlands

Onder een andere hemel : over heimwee & vertepijn

Joke J. Hermsen (auteur)
+1
Onder een andere hemel : over heimwee & vertepijn
×
Onder een andere hemel : over heimwee & vertepijn Onder een andere hemel : over heimwee & vertepijn

Onder een andere hemel : over heimwee & vertepijn

Persoonlijke filosofische beschouwing op de diepere betekenis van heimwee en het verlangen om eropuit te gaan.
Titel
Onder een andere hemel : over heimwee & vertepijn
Auteur
Joke J. Hermsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
315 p.
ISBN
9789044647761 (paperback)

Besprekingen

Een persoonlijke bespiegeling op heimwee en vertepijn. Hermsen onderzoekt het menselijke verlangen naar zowel geborgenheid als de drang om te vertrekken. Het gaat over de rusteloosheid die mensen naar een andere plek doet verlangen en de vragen die dit oproept: Is het mogelijk om voorgoed ergens thuis te zijn? Waarom is het soms alleen nog mogelijk om aan vertrekken te denken? Deze vragen worden onderzocht aan de hand van een persoonlijk verslag van een zomer vol omzwervingen in dialoog met verschillende denkers en dichters. Persoonlijk, onderzoekend en essayistisch geschreven. Geschikt voor de meer geoefende lezer. Joke J. Hermsen (Middenmeer, 1961) is een bekende Nederlandse schrijver, filosoof en essayist. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Halewijnprijs en de Jan Hanlo Essayprijs.

Over Joke J. Hermsen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vysotsky

Joke Johannetta Hermsen (Middenmeer, 29 juli 1961) is een Nederlandse schrijfster en filosofe.

Biografie

Hermsen studeerde literatuur en filosofie in Amsterdam en Parijs. In 1993 promoveerde ze aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over Lou Andreas-Salomé, Belle van Zuylen en Ingeborg Bachmann. Ze deed ook onderzoek naar het gedachtegoed van Hannah Arendt, Simone Weil en Emmanuel Levinas.

In 1998 debuteerde Hermsen met de roman Het dameoffer. In 2001 publiceerde ze Tweeduister, een historische roman die zich afspeelt tijdens het interbellum en onder meer T.S. Eliot en Virginia Woolf ten tonele voert. Deze roman werd ook in het Duits vertaald en in 2003 gepubliceerd als Die Gärten von Bloomsbury. De doorbraak bij een groter lezerspubliek kwam er in 2004 met de roman De profielschets, een satire op academisch filosofische kringen. Hermsen schrijft ook essays over kunst, literatuur en filos…Lees verder op Wikipedia