Boek
Nederlands

Hee, krokodil

Joukje Akveld (auteur), Yoko Heiligers (illustrator)
+1
Hee, krokodil
×
Hee, krokodil Hee, krokodil
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Moes en Soof maken een werkstuk over de krokodil. Ze gaan naar de dierentuin om Krok te ondervragen, maar heeft Krok wel zin om iets over zichzelf te vertellen? Leer samen met Moes en Soof van alles over deze oeroude reptielen. Met gekleurde illustraties. Makkelijk te lezen. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Krokodillen
Extra onderwerp
Makkelijk lezen
Titel
Hee, krokodil
Auteur
Joukje Akveld
Illustrator
Yoko Heiligers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789021487144 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk en leerzaam leren lezen-boekje (28 p.) over krokodillen. Moussa en Sofie maken een werkstuk over de krokodil. Ze gaan naar de dierentuin om aan Krok te vragen of hij iets over zichzelf kan vertellen. Maar Krok zegt niets… Misschien biedt het internet uitkomst? Leer samen met Moes en Soof van alles over deze oeroude reptielen. Luchtig en verhalend geschreven, grotendeels in dialoogvorm, met aanwijzingen voor het uitspreken van moeilijke woorden. Met speelse illustraties in kleur. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar. Joukje Akveld (Leiden, 1974) is een bekende Nederlandse schrijver, vertaler, journalist en literatuurcriticus. Het boek maakt deel uit van de serie: ‘BAM! Ik lees’*.

Over Joukje Akveld

Joukje Akveld (Leiden, 12 november 1974) is een Nederlands schrijfster en journalist.

Biografie

Akveld werd geboren in Leiden en groeide op in Koudekerk aan den Rijn en Berkel en Rodenrijs. In 1992 verhuisde ze naar Utrecht om daar Nederlands te studeren. Tevens werkte ze in een kinderboekenwinkel. Ze studeerde af met een scriptie over jeugdliteratuur. Hierna verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze werkte voor diverse uitgeverijen. Na bij enkele uitgeverijen als vertaler gewerkt te hebben, maakte Akveld de overstap naar de journalistiek en ging werken bij de jongerenkrant Kidsweek. Hierna ging zij ook stukken en recensies over jeugdliteratuur en theater schrijven voor onder andere Het Parool, Vrij Nederland en Trouw.

In 2010 debuteerde Akveld als zelfstandig schrijver met Tekenaars; kinderboekenillustratoren geportretteerd. In dit boek portretteerde Akveld bekende Ned…Lees verder op Wikipedia