De dood in haar ogen

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Een rechercheur probeert samen met een onderzoekster naar de gedragingen van aan 'role playing' verslaafden een moordenaar op te sporen die zijn slachtoffers zoekt in de virtuele wereld.
Titel
De dood in haar ogen
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I can see you
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2011
553 p.
ISBN
9789026194177 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In de debuutroman van Karen Rose in 2003 werd haar hoofdpersonage voor dood achtergelaten. Elf thrillers verder, duikt ze weer op in De dood in haar ogen om de prooi te worden van een seriemoordenaar. De auteur laat haar personages nooit los en geregeld krijgen ze een andere rol in haar boeken, die trouwens perfect los van elkaar gelezen kunnen worden. De dood in haar ogen is een typisch thriller van Rose: een wel heel spannend verhaal met verrassende wendingen die de lezer op het verkeerde been zetten. Spijtig dat de plot vertraagt door de te grote romantische inbreng en dat het teveel aan personages verwarrend werkt. Zonder dit zou dit een heel sterke thriller zijn. Ook al door de uitdieping en originaliteit van de voornaamste personages.
De seriemoordenaar in Minneapolis is heel slim, heeft een grote behoefte aan orde en controle, en is iemand die geen sporen achterlaat op de plaats delict. De aanwijzingen die de politie vindt, heeft hij zelf bedacht om hen op ee…Lees verder
Het gezicht van Eve Wilson is zo erg getekend door een brute aanval in het verleden, dat ze zich lange tijd niet durft te vertonen aan de buitenwereld. Ze trekt zich terug in een virtuele wereld op internet, totdat de littekens langzaam vervagen. Vastbesloten andere mensen te helpen, wil ze afstuderen als psychologe. Haar onderzoek richt zich op mensen die het gebruik van de virtuele wereld, genaamd Shadowland, als therapie gebruiken om terug te keren in het echte leven. Maar dan lijkt het alsof enkele deelnemers achter elkaar een eind aan hun leven maken. Eve gelooft niet in zelfmoord en aanvankelijk ziet alleen rechercheur Noah Webster met haar de verbanden. Eve wordt Noahs gids in de virtuele wereld, maar de moordenaar blijft hen steeds een stap voor. Een met vaart geschreven verhaal, waarin de spanning vanaf het begin goed is opgebouwd tot aan de climax, ook al is ongeveer halverwege het boek al duidelijk wie de moordenaar is. Diverse personages komen voor in eerdere boeken van de…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia