Verloren zoon

Lieneke Dijkzeul (auteur)
+1
Verloren zoon
×
Verloren zoon Verloren zoon
In de reeks:
Genre:
Titel
Verloren zoon
Auteur
Lieneke Dijkzeul
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2011
279 p.
ISBN
9789041417640 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Verloren zoon van Lieneke Dijkzeul is de vierde thriller in de serie met in de hoofdrollen inspecteur Paul Vegter en zijn team rechercheurs en andermaal bewijst de auteur aan de hand van een knap uitgewerkte plot en een literair verantwoorde schrijfstijl dat de klad er nog lang niet in zit. Inspecteur Vegter wordt geconfronteerd met twee moorden, waarvan hij en zijn team zich afvragen of er enig verband is en of er een verklaring bestaat voor de bijzonder gewelddadige wijze waarop beide slachtoffers om het leven werden gebracht. Het eerste slachtoffer is een gepensioneerde militair, die er alles voor deed om fysiek in topconditie te blijven. Het tweede slachtoffer is een huisarts die zich meer bekommerde om zijn inkomen en zijn maatschappelijke status dan om het welzijn van zijn patiënten. Twee niet erg geliefde mensen in een kleine leefgemeenschap die naar alle waarschijnlijkheid uit wraak werden vermoord. En dan is er nog een derde verhaallijn van de mysterieuze jongeman, Fer…Lees verder
Inspecteur Vegter krijgt te maken met twee zeer gewelddadige moorden. Wraak lijkt het motief te zijn, maar er is geen verband tussen de slachtoffers en de manier waarop zij vermoord zijn. Als het clubhuis van een schietvereniging afbrandt, ontdekt Vegter een spoor. In deze zeer spannende thriller hebben zowel dader als politie hun eigen problemen. Terwijl Vegter zich over de zaken buigt, probeert hij zijn leven na de dood van zijn vrouw weer op de rails te krijgen. Ook andere politiemensen hebben hun problemen. Daardoor zijn de personages in deze thriller zeer herkenbaar en menselijk. Zelfs de dader wekt uiteindelijk sympathie op. Tijdens het verhaal wordt regelmatig teruggegrepen naar het verleden van Vegter, dit maakt het niet altijd even duidelijk voor lezers die de drie eerdere romans over Paul Vegter niet gelezen hebben. Een sterk plot en levensechte personages maken dit boek echter tot een uitstekende thriller. Kleine druk.

Over Lieneke Dijkzeul

Lieneke Dijkzeul (Sneek, 7 maart 1950) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en volwassenenliteratuur.

Biografie

Na haar jeugd verhuisde ze naar Amsterdam, nabij Schiphol en tegenwoordig woont ze in Culemborg. Ze was actief als beroepskeuzetester voordat ze begon met schrijven na de geboorte van haar dochter (1979). Ze schreef korte verhalen voor de Donald Duck, de Taptoe en de Okki.

In 1990 schreef ze haar eerste jeugdboek, Houd je taai. Daarna schreef ze nog meer boeken, voornamelijk jeugdromans. Het onderwerp in haar boeken is vooral eenzaamheid, naar eigen zeggen "omdat ieder mens hier eens in zijn leven mee in aanraking komt".

Sinds 2006 schrijft ze ook boeken voor volwassenen. In dat jaar verscheen haar debuutthriller De stille zonde, die zowel door het publiek als in recensies goed werd ontvangen. De in 2007 uitgegeven literaire thriller Koude lente werd geno…Lees verder op Wikipedia