Boek
Nederlands

De zevende doodzonde

Lisa Jackson (auteur), Karina Zegers de Beijl (vertaler)
Een politieman opent de jacht op een seriemoordenaar die mensen telkens in paren doodt en daarbij verwijst naar de zeven doodzonden.
Titel
De zevende doodzonde
Auteur
Lisa Jackson
Vertaler
Karina Zegers de Beijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shiver
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2010 | Andere uitgaven
431 p.
ISBN
9789044323313 (paperback)

Besprekingen

Met haar vorige thriller, Slaap zacht (The House of Books, 2006), bewees Lisa Jackson al dat ze met een goed en spannend verhaal en interessante personages angstgevoelens bij de lezer kan vasthouden tot het einde. De zevende hoofdzonde is volgens hetzelfde stramien opgebouwd, met o.m. ook een seksuele toenadering tussen beide hoofdpersonages. Op psychologisch vlak is het boek echter nog beter onderbouwd.

Twintig jaar geleden zag Baby Gastank als kind hoe haar moeder sprong of viel door het venster van een psychiatrische kliniek in de nabijheid van New Orleans. De dramatische gebeurtenis van haar moeders dood heeft ze nooit echt verwerkt, en ze worden weer levendiger wanneer het ondertussen sinds jaren gesloten ziekenhuis afgebroken zou worden. Het ooit prachtige gebouw met zijn indrukwekkende gevel heeft een gevarieerde geschiedenis achter de rug, werd niet gespaard van schandalen en werd beheerd door een katholieke nonnenorde.

Abby, een zelfstandige fotogr…Lees verder
Spannende thriller over een seriemoordenaar, wiens motieven geheel duister zijn. Als je de spanningsgraad van een thriller afmeet aan de neiging tijdens het lezen achterin te kijken, scoort deze thriller heel hoog. Wie dit doet, bederft echter de pret voor zichzelf, want de informatie komt dan te vroeg. De auteur komt aan het slot met een verrassend aspect, dat ze echter zorgvuldig heeft voorbereid met signalen die ze in de loop van het verhaal afgeeft. Je leest daar geheid overheen en herinnert je die na afloop heel goed. Je kunt drie hoofdpersonen onderscheiden, bij wie afwisselend het gezichtspunt wordt gelegd. Maar dit ligt ook wel bij andere personen. Hierdoor raken we vertrouwd met hen. Je ziet dan de dreiging van de seriemoordenaar t.a.v. een van hen toenemen, terwijl zij die zelf onderschat. Achtereenvolgens worden drie moorden op paren gepleegd, waarbij verwezen wordt naar de zeven doodzonden. Onder hen zijn personen wier dood de lezer zeer zal spijten. De vraag rijst dan: wi…Lees verder