Boek
Nederlands

Kater

Margje Woodrow (auteur)
+1
Kater
×
Kater Kater
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Samen met beste vriendin en hockeymaatje Chloë organiseert Teddy (16, ik-figuur) een groot feest in het huis van haar oppasfamilie. De volgende dag wordt Chloë dood aangetroffen in het bos. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Kater
Auteur
Margje Woodrow
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2023 | Andere uitgaven
170 p. : ill.
ISBN
9789026164019 (hardback)

Besprekingen

Een spannende jeugdthriller van Margje Woodrow. Tijdens de vakantie mag Teddy in het huis van haar oppasfamilie wonen. Samen met haar vriendin Chloë geeft ze er stiekem een feest, maar dat loopt volledig uit de hand. De volgende dag wordt Chloë dood gevonden in het bos. Teddy vertrouwt niemand meer. Wie heeft dit gedaan? En wie stuurt die enge berichtjes met Chloë’s telefoon? ‘Kater' is in een vlotte, hedendaagse stijl geschreven. Inclusief interview met de auteur over het schrijfproces, met enkele zwart-witfoto’s. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar die niet bang zijn aangelegd. Margje Woodrow (1975) is een Nederlandse schrijver. Ze schreef meerdere succesvolle jeugdthrillers en won in 2021 de Prijs van de Jonge Jury. ‘Kater’ werd voor het eerst uitgegeven in 2015.

Kater

De oppasfamilie van Teddy gaat met vakantie en Teddy mag in die tijd in het huis logeren. Haar vriendin Chloë haalt haar over om een feestje te geven in het huis. Maar dat feestje loopt enorm uit de hand. Er wordt bijzonder veel gedronken, maar ook het huis is één grote puinhoop. Toch is dat niet het ergste, want die ochtend krijgen ze ook te horen dat Chloë dood is teruggevonden. Al vlug wordt er aan een misdrijf gedacht en worden alle vrienden verhoord. De sfeer is erg gespannen omdat iedereen elkaar anders bekijkt en wel een motief kan bedenken voor Chloë’s dood.

Het boek wordt verteld vanuit het perspectief van Teddy. Geleidelijk aan lezen we hoe ze Chloë leert kennen en krijgen we ook zicht op het karakter van Chloë. Dat blijkt een behoorlijk brutaal meisje te zijn dat nergens voor terugdeinst om te krijgen wat ze wil. Daartegenover staat Teddy, die timide is en Chloë nodig heeft om zelfzeker te zijn. Ook de andere vrienden komen hier en daar aan bod en krijgen een …Lees verder

Over Margje Woodrow

Margje Woodrow (Uden, 15 april 1975) is een Nederlandse schrijfster van jeugdthrillers voor jongeren. Tot 2015 was Woodrow onderwijzeres op basisscholen in Tilburg. In 2013 debuteerde zij met Examendeal.

Haar boek Snitch werd in 2019 genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

In 2019 was zij een van de drie auteurs die een bijdrage leverde aan de gratis bundel voor de Boekenweek voor Jongeren.

Met Fake trip won zij in 2021 de Prijs van de Jonge Jury.

Bibliografie

  • 2022: Shame on you
  • 2021: SMASH
  • 2020: Fake trip
  • 2019: Buitenspel
  • 2018: Snitch
  • 2017: Verwoest
  • 2015: Kater
  • 2014: Geraakt
  • 2013: Examendeal

Gewonnen prijzen

  • Prijs van de Jonge Jury 2021 - Fake trip
Lees verder op Wikipedia