Boek
Nederlands

77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis

Mathilda Masters (auteur), Louize Perdieus (illustrator)
+1
77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis
×
77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis 77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis

77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Populair-wetenschappelijke feiten en weetjes over het dagelijks leven en de wereld om ons heen. Met kleuren- en zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Wonen, Weetjes
Extra onderwerp
SDG's, SDG
Titel
77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw thuis
Auteur
Mathilda Masters
Illustrator
Louize Perdieus
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, © 2023
105 p. : ill.
ISBN
9789401491839 (paperback)

Besprekingen

Een informatief kinderboek met 77 fascinerende feiten en weetjes over het dagelijks leven en de wereld om ons heen. Op populair-wetenschappelijke manier wordt besproken waarom het getal 7 bijzonder is, waarom iglo’s niet instorten, waarom mensen in de toekomst wormen en sprinkhanen zullen eten, waarom er in Berlijn andere microben leven dan in Parijs, en nog veel meer. Levendig en leerzaam geschreven. Met speelse kleurenillustraties in onverzadigde kleuren en in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar. Mathilda Masters (1963) is een Belgische schrijver en journalist. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout, 1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels…Lees verder op Wikipedia