Boek
Nederlands

Opruimen doe ik morgen

Merel Eyckerman (auteur)
+1
Opruimen doe ik morgen
×
Opruimen doe ik morgen Opruimen doe ik morgen

Opruimen doe ik morgen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Voorlees- en aanwijsboek met woorden en illustraties die de jongsten uit hun eigen omgeving kunnen herkennen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Fantaseren, Spelen
Extra onderwerp
Voorleesweek 2022
Titel
Opruimen doe ik morgen / tekst en illlustraties Merel Eyckerman
Auteur
Merel Eyckerman
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789401477246 (hardback)

Besprekingen

Een speels en origineel voorleesboek met illustraties waarin kinderen huishoudelijke voorwerpen gebruiken om te spelen, want ‘opruimen doe ik morgen’. Met korte tekstjes en woorden — zoals paraplu, borstel en schep — om aan te wijzen en te herkennen in de tekening. Merel Eyckerman (Turnhout, 1981) is een Belgische illustrator. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Met vriendelijke, gedetailleerde illustraties in kleur op iedere pagina. Vanaf ca. 3 jaar.

Opruimen doe ik morgen

Hoe maak ik zelf een boot of een paard? Alles wat in huis ligt, kan wel dienen ... Opruimen is voor later! Dat is de boodschap van dit boek. Voor elke situatie of levensecht voorwerp kan je heel wat andere dingen bedenken. Een paard kan je maken uit een borstel, een ovenwant, een stoel, de stofzuiger of de zetel. Een huis kan je ook verzinnen met een tafel, een tuinstoel, een boek of een kartonnen doos. Jonge kinderen gaan zichzelf daarin zeker herkennen.  Opruimen doe ik morgen is een origineel prentenboek, in eenvoudige taal geschreven. Het gaat om 1 zin per pagina met hier en daar een woordgrapje. De blauwgekleurde woorden worden dubbel gebruikt: als zelfstandig naamwoord voor het getoonde voorwerp en als werkwoord. Bijvoorbeeld: Ik borstel mijn paard na elke rit, Ik schep een heel diep gat, Het rommelt in mijn buik ... Vooral de tekeningen zorgen voor een unieke invalshoek door de fantasie van de kinderen te laten spreken. Het boek…Lees verder

Over Merel Eyckerman

Merel Eyckerman (Turnhout, 9 september 1981) is een Vlaams illustrator.

Leven

Merel Eyckerman is geboren in Turnhout, waar ze naar de tekenacademie gaat. Ze begint in de middelbare school in de richting wiskunde en talen maar schakelt nadien over naar een kunstrichting. In Hasselt studeert ze af als meester illustratief ontwerpen. Ze gaat met een uitwisselingsproject naar Finland en tekent in Egypte en Turkije archeologische vondsten. Ze woont in Bevel met haar man, illustrator Benjamin Leroy, en zoontje.

Werk

In 2004 illustreert Merel Eyckerman de kartonboekjes Konijn en zus willen de grootste zijn en Konijn en Zus maken ruzie van Brigitte Minne. In 2005 verschijnt het eerste prentenboek met haar illustraties: Welterusten, Fietje, met tekst van Nils Smit. Sindsdien illustreert ze onder meer prentenboeken (Iedereen prinses), poëzie (Lees verder op Wikipedia