Boek
Nederlands
Kai wil graag een huisdier maar mag dat niet vam zijn ouders. Samen met zijn onzichtbare vriend Coolman gaan ze naar de dierentuin waar ze weer grappige avonturen beleven en met een dier thuiskomen. AVI E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Titel
Een huisdier
Auteur
Rüdiger Bertram
Illustrator
Heribert Schulmeyer
Vertaler
Annemarie Bon 1954-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Arnhem: Bontekoe, 2022
41 p. : ill.
Aantekening
Ab in den Zoo!
ISBN
9789463524926 (hardback)

Besprekingen

In dit zesde deeltje uit de Ankertjes-reeks (voor beginnende lezers) over Coolman, wil Kai dolgraag een huisdier maar dat mag helaas niet van zijn ouders. Samen met zijn onzichtbare, maar bijzonder avontuurlijke vriend Coolman gaat Kai naar de dierentuin om daar een geschikt dier uit te zoeken. Coolman kruipt op een olifant om mee te toeteren, zet een bril op de aap zodat deze meer op papa lijkt en stopt zelfs zijn hoofd in de bek van de leeuw. Kai ziet geen dier van zijn gading tot hij een klein muisje ontdekt dat hij mee naar huis neemt. Het muisje loopt al snel weg, maar gelukkig heeft Kai zijn onzichtbare vriend Coolman nog. Humoristisch eerste leesboekje op E3-niveau dat voortborduurt op de vorige Coolman-deeltjes. Voorkennis is daarbij niet nodig omdat de onzichtbare Coolman direct aan het begin wordt geïntroduceerd. Het boekje is verlevendigd met meerdere vrolijke kleurenillustraties waarvan een enkele een dubbele pagina beslaat. De Illustraties vullen het verhaal aan. Boekje d…Lees verder

Over Rüdiger Bertram

Rüdiger Bertram (Ratingen, mei 1967) is een Duits schrijver. Hij is woonachtig in Keulen, samen met zijn vrouw en kinderen.

Na het afronden van zijn studie (Geschiedenis, Economie en Duits) werkte hij tevens als freelance journalist en columnist. Hij vertaalde natuurfilms van de BBC in het Duits. Hij schrijft jeugdliteratuur en scenario's voor sitcoms, ook is hij hoofdredacteur van de Duitse cultuurzender NRW. Twee van zijn boeken, Coolman en ik en Coolman en ik. Yes!!!, zijn in het Nederlands vertaald door Merel de Vink en werden uitgegeven door Lemniscaat. Heribert Schulmeyer illustreerde deze boeken. Verder heeft Rüdiger verschillende boeken geschreven die alleen in Duitsland zijn uitgegeven.

Bibliografie

Prijzen en onderscheidingen

  • Februari 2011 – LeseLotse (door Buchjournal, Aanbevelingslijst)
  • December 2010 – Top 10 Hitlijst Ki…Lees verder op Wikipedia