Boek
Nederlands

Dans, dans, dans!

Tiny Fisscher (auteur), Roozeboos (illustrator)
+1
Dans, dans, dans!
×
Dans, dans, dans! Dans, dans, dans!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Overal op de wereld wordt er gedanst: zo is er de klompendans, breakdance en het Japanse kabuki. Ontdek nog meer over dansen en je zal zien dat ook jij het ook kan! Met gekleurde illustraties. Makkelijk te lezen. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dansen
Extra onderwerp
Makkelijk lezen
Titel
Dans, dans, dans!
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Roozeboos
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789021487168 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk en leerzaam leren lezen-boekje (28 p.) over dansen. Het vertelt over verschillende dansstijlen van over de hele wereld, van klompendansen en breakdance tot dansen in het Japanse kabuki-theater. En het leuke van dansen is: iedereen kan het! Luchtig en verhalend geschreven, met aanwijzingen voor het uitspreken van moeilijke woorden. Met speelse en fantasievolle kleurenillustraties. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar. Tiny Fisscher (Castricum, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: ‘BAM! Ik lees’*.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia