Inschrijven en uitlenen

Inschrijven

Iedereen kan lid worden van onze bibliotheek. Je betaalt hiervoor:

  • 0 euro voor iedereen tot en met 18 jaar
  • 5 euro voor iedereen vanaf 18 jaar

Je lidmaatschap is geldig voor 12 maanden en geldig in alle bibliotheken van het Slim-netwerk.

Wil je je graag herinschrijven in de bib, dan kan dat ook online. 

Lenen

Kies maximum 20 materialen (boeken, tijdschriften, digitale boeken en prentenboeken,...). Wie jonger is dan 14 jaar kan enkel in de jeugdbibliotheek terecht.

Leerkrachten of leners die voor doelgroepen werken en dit hebben doorgegeven bij de inschrijving, kunnen maximum 40 materialen uitlenen. 

Je kan de geleende objecten 4 weken lang bijhouden. De einddatum van de uitleentermijn vind je terug op het leenticket en in je 'Mijn Bibliotheek'-account. 

Verlengen

Je kan de uitleentermijn 1 keer verlengen.

Te laat?

Breng je boeken te laat terug? Dan betaal je 0,10 euro per dag per materiaal.

Inleverbus

Ook na sluitingstijd kan je via onze inleverbus (aan de parking) inleveren. De materialen gaan direct bij het inleveren van je kaart.

! Let goed op en kijk mee op het scherm of al je materialen correct ingeleverd zijn. Indien dit niet het geval is of je denkt dat er iets niet klopt, stuur ons dan een mailtje op bibliotheek@lummen.be, dan kijken we dit zo snel mogelijk voor je na.

Reserveren

Via onze catalogus kan je ontleende materialen uit onze collectie online reserveren. Om gebruik te kunnen maken van deze service moet je lid zijn van onze bibliotheek.

Een reservatie plaatsen kan je zelf wanneer je een "Mijn Bibliotheek"-account hebt. Reserveren kan ook steeds aan de balie van de bibliotheek.

We sturen je een e-mail van zodra je bestelling klaarstaat. Je hebt dan 14 dagen tijd om ze op te halen in onze bibliotheek. 

Voor een reservatie betaal je 1 euro.

 

Het volledige gebruikersreglement kan je raadplegen in de bibliotheek of hier.