Kinderen

Nieuwsgierig naar boeken voor beginnende lezers, luisterboeken, strips, leesboeken, AVI boeken en nog veel meer voor kinderen en tieners? Hier vind je ons aanbod.

Cinébib

Logo Cinébib

Haal de betere cinema in huis!

Met Cinébib stream je films en documentaires op je eigen toestel, waar en wanneer je wil. Cinébib geeft filmliefhebbers een alternatief voor de grote streamingdiensten met commerciële content.

  

Bieblo

Bieblo uil

 

Op zoek naar een boek dat je graag wil lezen? Bieblo geeft boekentips aan kinderen van 6 t.e.m. 11 jaar die aansluiten bij hun leeftijd en interesses. En Bieblo stelt nooit teleur, want de boeken zijn altijd aanwezig in de bib op dat moment. Je vindt Bieblo in de kinderafdeling van de bib.

Voorleestipi

Foto van de tipi

Kom genieten van de mooiste verhalen bij onze tipi

Waar de Voorleestipi staat opgesteld, lezen we voor uit de leukste, grappigste en spannendste verhalen. Zet je erbij en geniet mee van al deze fantastische verhalen!

Boekstart

Boekstart

Boeken en baby's

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Snuister samen met je kind in de wereld van de prenten en verhalen.

Kamishibai

Ken je het verteltheater?

Je kan vertelplaten uitlenen. Om grote vertelplaten voor te lezen, kan je ook een verteltheater uitlenen. Die heeft dezelfde uitleentermijn als de rest van de collectie, nl. 4 weken.

Verlengen is niet mogelijk!

Fundels

Fundels prentenboeken

Kunnen (prenten)boeken tot leven komen? Ja!

Fundels zijn interactieve prentenboeken voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Voor lezers tussen zes en tien jaar worden bestaande avi-boekjes digitaal aangeboden.

AVI-niveaus

Je eigen leesontwikkeling

Scholen gebruiken het AVI-systeem om de individuele leesontwikkeling van je kind te analyseren en bij te sturen.

Dyslexie

Ga voor een luisterboek!

Als je dyslexie hebt, gebruik je je hersenen anders dan de meeste mensen. Je wisselt woorden en letters van plaats. Je leest letters ondersteboven. Alle lettertjes lijken wel een beetje rond elkaar te dansen. Dan wordt het moeilijk om te schrijven en te lezen.

Boekenzoeker

afbeelding van stapel boeken

Vind een boek dat bij jou past!

Ben je op zoek naar een boek dat bij jou past? Dan kan boekenzoeker jou helpen met kiezen! 

Op basis van je interesses, hobby's of gevoelens krijg je boekentips op maat.

We hebben heel wat materialen ter beschikking voor de kinderen van 0 tot 12 jaar:
peuterboeken, prentenboeken, voorleesboeken, makkelijk lezen, niveauboeken, leesboeken, weetjesboeken en informatieve boeken.